heerlijk meeslepende superspannende thriller

MarlousVisser 14 juni 2025
Het eerste deel van de trilogie De Mergellandmoorden geschreven door Michael Berg is pas het tweede boek dat ik van deze Nederlandse thrillerauteur ga lezen. In 2013 won hij reeds de Gouden Strop en zijn andere boeken kwamen ook regelmatig op de shortlists van diverse boekenprijzen.

In de proloog lees je een stuk over Kelly, die na een avondje met haar vriendinnen niet thuiskomt.
Daarna maak je kennis met Alex Nievelsteijn, de hoofdpersoon van dit boek. Hij verhuist vanuit Amsterdam terug naar zijn geboortestreek in Limburg en wordt daar het hoofd van het Cold Case team in Limburg.
Het verleden in Amsterdam heeft zijn sporen nagelaten. Hij kan het nog niet loslaten maar de vermissing van Kelly eist zijn aandacht op.

Het is een heerlijke spannende, meeslepende politiethriller. Het verhaal is opgebouwd door stukken over Alex en zijn team af te wisselen met wat er met Kelly is gebeurd. Het verloopt wel chronologisch daarbinnen waardoor de spanning echt te voelen is. De tijd staat niet stil.

Wat een heerlijk persoon is die Alex Nievelsteijn. Een slimme, bijzonder eigenwijze rechercheur die daardoor wel wat problemen heeft. Berg heeft de verhouding tussen leidinggevende en Alex realistisch beschreven. Gedurende het verhaal leer je Alex Nievelsteijn steeds meer kennen, ook de relatie met een zus en zijn vader laten je steeds meer het verhaal achter Alex Nievelsteijn lezen.

Het verhaal is beeldend, helder en goed uitgewerkt beschreven. Het is herkenbaar. Het verhaal eindigt met een geweldige cliffhanger. Jammer genoeg kun je nog niet verder lezen want het vervolg komt pas in het voorjaar van 2026.

Mijn Wil Ik Lezen lijst is weer uitgebreid.

Bedankt @Ambo Anthos voor de mogelijkheid om dit boek reeds te mogen lezen.

Meer recensies van MarlousVisser