De geboorte van Cupida

Marna1793 11 augustus 2025
Al zijn hele leven lang een schrijver, maar sinds mei '21 ook een auteur, aangezien hij voor het eerst twee daadwerkelijke (Esoterotische) romans heeft uitgebracht (‘Gebroken Zandloper’ & 'Heksenburcht'). Hij is al jarenlang werkzaam in de wereld van de uitgeverijen en bibliotheken en woont op Texel waar hij geniet van de rust en de ideale omgeving om creatief bezig te zijn. Door zijn groeiende interesse in esoterische onderwerpen, de kracht van het vrouwelijk goddelijke en de schoonheid van de bijbehorende seksualiteit, is dat de rode draad van veel van zijn verhalen, en nu ook van zijn eerste boeken. En zijn nieuwste boek "De geboorte van Cupida", bevat dat allemaal. (Bron: hebban.nl)

In "De geboorte van Cupida" krijgt Charlotte na een feestje, een bericht van Simone. Ze werd aan het denken gezet door uitspraken van Charlotte en vraagt dan ook om advies voor haar en haar man Hugo. Samen gaan ze grenzen verkennen, verleggen en ontdekken. Alle drie groeien ze op verschillende gebieden en beleven hetgeen ze niet voor mogelijk hadden gehouden.

Dit verhaal staat bol van de erotiek en is zeker niet voor iedereen geschikt. Maar dit is met zoveel respect geschreven, dat het eigenlijk iets heel "normaals" is. De hoofdpersonen ondergaan alle drie een persoonlijke reis en deze wordt uitgebreid beschreven. Niet alleen de fysieke, maar ook de mentale veranderingen worden benoemd. Heel goed gedaan.

Roelands heeft een manier van schrijven, die je als lezer aan het denken zet. Dit is voor mij persoonlijk mijn eerste kennismaking met dit genre en ik ben blij dat ik dit boek daarvoor mocht lezen. Niet alles spreekt mij aan in dit boek, maar het laat me wel nadenken. Als lezer wordt je namelijk zelf ook aan het denken gezet door de vragen die er allemaal in dit boek aan bod komen. Daarnaast wordt er een verschil gemaakt tussen emotionele en fysieke behoeftes.

"De geboorte van Cupida" is een verhaal over ontdekken van je eigen verlangens en die van je partner. Maar ook het ervaren, accepteren en verleggen van grenzen, het houden van jezelf en openstaan voor verandering.

Meer recensies van Marna1793