Modelmoord

Marna1793 01 juli 2025
!!!RECENSIE!!!

Modelmoord - Marelle Boersma

In "Modelmoord" gaat Bo met haar zus Joyce naar een feestje van haar werkgever. Haar man is er ook, echter heeft Nick alleen maar oog voor een ander model. Bo en haar zus besluiten om te gaan. Opeens wordt Bo wakker met veel pijn en een geheugen als een zeef. Zij en haar zus Joyce hebben een ongeluk gehad en er is een moord gepleegd op het feest. De gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op. Maar wat is er nu echt gebeurd? Krijgt Bo haar herinneringen weer terug?

Boersma heeft een aparte stijl in dit boek. De tijden verspringen van de dag van het feest tot enkele dagen erna, maar ook enkel dagen ervoor tot zelfs jaren ervoor. Het is wel duidelijk aangegeven boven elk hoofdstuk, maar dan nog is het vrij verwarrend. Het is nodig om de aandacht er goed bij te houden. Het is niet een verhaal om lekker achterover te zitten en te lezen.

Daarnaast is het verhaal vanuit verschillende oogpunten beschreven. Niet alleen de hoofdpersonen Bo en Nick, maar ook enkele andere personages. Wat opvalt, is dat het vanuit Bo wel in de ik-persoon verteld wordt, maar bij alle andere vanuit de derde persoon. Persoonlijk vind ik dat niet zo fijn.

Het verhaal zelf is goed! Door de moord op een model, het ongeluk van Bo en Joyce en de amnesie van Bo, word je als lezer nieuwsgierig naar wat er allemaal precies is gebeurd. De ontknoping is ook bijzonder. Die had ik niet aan zien komen! Dat was goed gedaan. Maar er is niet maar 1 schuldige.....

"Modelmoord" is een leuk verhaal om eens te lezen, maar je moet wel goed je aandacht er bij houden. Als je dat niet erg vindt en liever een verhaal hebt met niet te veel spanning en bloederige scènes, dan is dit boek perfect voor jou!

Meer recensies van Marna1793