Het verborgen kwaad
!RECENSIE!
Het blauwe huis - Edward Hendriks
Wanneer bestsellerauteurThomas Vos wakker wordt in een hotelkamer, met bloed aan zijn handen en zonder herinneringen, voelt hij zich als het hoofdpersonage in een van zijn thrillers. Hij probeert zijn stappen na te gaan en op die manier zijn geheugen terug te krijgen. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek, maar tegelijk wordt hij tegengewerkt. Wie kan hij vertrouwen, als hij niet eens weet of hij zichzelf kan vertrouwen?
De schrijfstijl van Hendriks is anders. Je voelt je als lezer veel meer verbonden met het hoofdpersonage, in dit geval Thomas. Dit omdat de gedachten en gevoelens van Thomas heel uitgebreid beschreven worden. Er zijn minder dialogen maar er wordt veel meer aandacht besteedt aan de innerlijke strijd van Thomas. Je voelt als lezer de wanhoop en de twijfel. Heel goed gedaan.
Tot en met hoofdstuk 14 waren er veel herhalingen in de tekst. Kan zijn dat het de bedoeling is vanwege de amnesie van Thomas. Maar het zorgde er voor dat het lezen langzamer verliep.
Gedurende het verhaal wordt de spanning wel een beetje opgebouwd. Maar het zit niet vol verrassende wendingen of "grote momenten" waarop de spanning om te snijden is.
Qua dader zijn er genoeg aanwijzingen om te weten wie het is. De ontknoping is dan geen al te grote verrassing. De epiloog daarentegen..... die maakt dat je toch heel anders naar het verhaal kijkt en het nog eens overdenkt. Goed uitgewerkt.
Het verhaal krijgt van mij 3 sterren. Al met al is "Het blauwe huis" en leuke thriller om eens te lezen. Een verhaal op een andere manier benaderd en een epiloog die een verrassende wending aan het boek geeft
Het blauwe huis - Edward Hendriks