Klassenmigratie.

28 december 2023
Een jongen uit de onderklasse van de maatschappij klimpt op naarmate hij zich verder ontwikkeld.
De bijkomende gevolgen van een klassemigratie worden uitstekend beschreven. Hoe je jezelf verhoudt tot de maatschappij, en wat deze zelfde maatschappij teruggeeft wordt keurig beschreven. Vele thema's passeren de revue. Neem bijvoorbeeld etnisch profileren, je vreemd voelen in een nieuwe wereld. Maar daarbuiten is dit boek vooral vermakelijk op de manier waarop het geschreven is. De pen van Eus wordt met de jaren scherper, en is daarmee inmiddels een gevestigde naam in het maatschappelijk debat. Ook een voorbeeld voor jongeren die zich bewegen op het schimmige pad is deze auteur in mijn ogen de meest geschikte rolmodel om het belang en het plezier in lezen te vertegenwoordigen.