Meeslepend

Martine B 15 juni 2025
In Bloedsinaasappel maken we kennis met Alison, een strafpleiter die haar eerste moordzaak toegewezen krijgt. Wat in eerste instantie een duidelijke zaak lijkt, blijkt al snel veel ingewikkelder. Terwijl Alison zich vastbijt in het dossier, glipt haar privéleven langzaam uit haar vingers: ze verwaarloost haar man en dochtertje, drinkt te veel, en haar affaire met een collega loopt uit de hand. Ze doet er alles aan om haar geheimen verborgen te houden, maar al snel blijkt dat zij niet de enige is die iets te verbergen heeft.

Aan het begin van het boek denk je dat het verhaal over de moordzaak zal gaan, maar het draait vooral om Alison zelf – een vrouw met flink wat gebreken, die niet meteen de meest sympathieke moeder of advocate is. Als lezer heb je zin om haar eens goed door elkaar te schudden. Maar naarmate het verhaal vordert, de sfeer steeds benauwder wordt en het verraad zich opstapelt, groeit je begrip voor haar en de onmogelijke situatie waarin ze verstrikt is geraakt.

Tyce durft haar hoofdpersonages feilbaar en soms ronduit onsympathiek neer te zetten, en weet een drukkende sfeer te creëren die het verhaal een constante spanning meegeeft.

Al bij al een meeslepende, vlot geschreven psychologische thriller.

Meer recensies van Martine B