Mitch McDeere is back...
“The Firm” was het eerste boek van John Grisham dat ik las, ergens begin de jaren 90, en sindsdien ben ik een fan van deze auteur. Hoewel “The Exchange” mixed reviews kreeg, heb ik het met veel plezier gelezen. Grishams kenmerkende schrijfstijl, vol spanning en goed uitgewerkte personages, komt volgens mij volledig tot zijn recht en voelde direct vertrouwd aan. Ik moet er wel aan toevoegen dat ik peroonlijk zijn boeken het liefst in het originele Engels lees, in plaats van vertaald, omdat dat nu eenmaal authentieker aanvoelt.
Dit boek brengt Mitch & Abby McDeere terug, die we dus kennen uit “The Firm”. Het is 15 jaar later en Mitch is nu partner bij een prestigieus internationaal advocatenkantoor in New York. In die functie reist hij de wereld rond. Dan wordt een collega ontvoerd in Libië, en het is aan Mitch om er alles aan te doen haar veilig terug thuis te brengen.
Wat ik altijd aan Grisham gewaardeerd heb, is zijn talent om juridische details te combineren met snelle actie. De spanning wordt van in het begin langzaam opgebouwd, maar voor je het weet, word je meegesleept en zit je op het puntje van je stoel… Als fan van John Grisham vond ik het boek tegelijkertijd vertrouwd en verrassend anders. Een aanrader dus wat mij betreft.