Een winters sprookje met een boodschap
~recensie~
Stel je voor dat er geen winter meer was, geen sneeuw, geen ijs.. Zou dat fijn zijn? Misschien denk je even.. heel even van wel, maar nee toch..
Dit boek gaat daarover.. Een sprookjesachtig, magisch en ook spannend verhaal, voor mensen vanaf een jaar of 10. En wie weet sluit jij je na het lezen ook aan bij De ijskinderen!
De prachtige cover sprak mij meteen aan en ook de binnenkant is mooi met sfeervolle winterse illustraties. Het verhaal heeft elementen van het sprookje De sneeuwkoningin, De egoïstische reus en Pinocchio.
Bianca, een meisje van 10 is de hoofdpersoon, een dapper intelligent meisje met veel fantasie. Haar broertje Finn wordt in het park gevonden, om middernacht in zijn pyjama is hij veranderd in een ijsbeeld. Gelukkig klopt zijn hart nog! Als de volgende dag nóg 2 kinderen in ijsbeelden veranderen worden de mensen erg bang.
Bianca heeft al snel door dat een zilveren boek er iets mee te maken heeft en gaat op onderzoek uit.
Wat volgt is een magisch avontuur waarin Bianca bijzondere ontdekkingen doet en op weg gaat om haar broertje terug te brengen. Daarvoor moet ze wél naar een andere wereld vol gevaren.. Winterdam! Maar ze beleeft ook mooie ontmoetingen met totemdieren.
"Ze zag de stad nu voor wat hij was: een fabelachtige afleiding, een goocheltruc. De attracties en spelletjes waren zo ontworpen om de kinderen aan het spelen te houden, terwijl hun hart langzaam bevroor"
Of het haar lukt om Finn te bevrijden ga je natuurlijk zelf lezen! Het is een boek waarin je verdwijnt, je ziet het als een film voor je, het betovert je.. Maar pas op voor Jack!
Een heerlijk winters avontuur met een mooie boodschap, een fijn cadeau voor onder de kerstboom.