Tips en recepten voor een milieuvriendelijk huishouden

MarYan 03 mei 2025
Nancy Birthwhistle was ooit winnaar van de Engelse versie van ‘Heel Holland bakt’. In 2019 begint ze naast haar fabuleuze baksels ook schoonmaak adviezen online te delen. Milieuvriendelijk..
Zo maakt ze zelf waspoeder en andere schoonmaakmiddelen en deelt deze recepten in dit boek. Mooie frisse cover ook!
Die klimop op de foto staat er niet voor niks op, met klimop kun je nl ook de was doen!
Ik heb een onstuimig groeiende in de tuin dus dit staat zeker op het programma..
Er zijn ook best wat ‘groene’ schoonmaakmiddelen te koop trouwens, dus zelf maken hoeft niet perse.. Ik gebruik zelf bv al vaak baking soda en voor de was heb ik al een tijd wasstrips. Dat zijn een soort papieren blaadjes met of zonder geur die je bij de was in de trommel doet. Ik gebruik ze voor elke was. Je hebt echt niet voor elke soort was een andere plastic fles of waspoeder nodig. Daarmee spek je vooral de kas van de fabrikant. Het goedkoopste is als je het zelf maakt.
En koop toch aub geen bleekmiddel/glorix, dat doodt meer dan je wilt en er zijn groene middelen die echt net zo goed zijn.

Dit boek is een heel handig naslagwerk, je zoekt makkelijk iets op met de index achterin. Ook voor de tuin staan er tips in voor bv gewasbescherming, en voor je persoonlijke verzorging. Maak bv zelf badzout of een lippen crème.

Laten we met z’n allen de wereld wat groener maken. Het is nodig. Ook voor je eigen gezondheid. Weet jij wat je op je huid smeert? En kijk eens op de ingrediënten lijst van je wasmiddel.
Een handig boek voor in je keukenkast!
3,5 sterren

Meer recensies van MarYan