Een rollercoaster
Het eerste wat opvalt aan dit boek is de prachtige cover!
Esteban verdwijnt op zijn 10e verjaardag van het strand vlakbij zijn huis in het Baskische stadje Saint-Jean-de-Luz, waar hij dagelijks met zijn moeder Maddi zwemt, als de zee niet te gevaarlijk is. Die ochtend is de zee gevaarlijk..
Ze volgen hun dagelijkse routine maar deze keer komt Esteban niet thuis.
Zijn moeder is ervan overtuigd dat hij is ontvoerd, maar na een tijd wordt hij gevonden, in de zee.. op een vreemde plek.
Exact 10 jaar later, als Maddi terugkomt op de plek des onheils (ze is kort na het gebeuren verhuisd), ziet ze haar zoon op het strand, althans, zo lijkt het; de jongen lijkt sprekend op Esteban, draagt zelfs dezelfde zwembroek met een dolfijn erop!
Maar deze jongen heet Tom en is met zijn moeder op vakantie. Maddie raakt ervan overtuigd dat het haar zoon moet zijn, een reïncarnatie?
Ze ontdekt waar hij woont en laat haar huisartsenpraktijk en alles achter en begint opnieuw in het gehucht in de Auvergne.
Ze raakt volledig geobsedeerd door Tom en ontdekt veel toevalligheden die er op duiden dat Tom echt haar gereincarneerde zoon moet zijn. Haar bemoeienissen vallen nogal op en ze wordt met argusogen bekeken.
Dan wordt er iemand vermoord..
Eerst lijkt dit verhaal meer op een roman, maar het wordt halverwege steeds spannender..
Ik raakte enigzins verward door de vele personages (kan ook aan mijn gesteldheid liggen). Ik vond het wel steeds intrigerender en spannender worden, je speurt mee, wat is er toch gaande en je verdenkt..
En dan is daar een enorme plottwist.. Huh....En uiteindelijk blijkt het geheel anders te zijn dan je dacht..
Knap gedaan en een prettige schrijfstijl. Vanwege de plottwist las ik even terug en vond toch sommige teksten wat suggestief. Maar oké..het blijft een goed verhaal.
Zoek je een boek vol spanning en sensatie, een verhaal over de liefde en volhardendheid van een moeder.. dan is dit zeker een aanrader!
Ze volgen hun dagelijkse routine maar deze keer komt Esteban niet thuis.
Dan wordt er iemand vermoord..