Verhelderend!
“Wat moeten we eigenlijk doen om gelukkig te zijn? In feite niets; maar dat niets moet wel goed gebeuren”
Wat Raffaele Morelli daarmee bedoelt lees je in dit boek.
Verwelkomen wat het leven je brengt.. Een veilige schuilplaats vinden in jezelf waar je kunt helen.. Stilte.. Wat is jouw essentie, hoe vind je die..
Geluk ontspringt uit het niets.. Leef in het NU, het enige dat telt.
Ik vind dat nog niet zo gemakkelijk... maar probeer het want het is waar.
Als je je steeds bezighoudt met de problemen van gisteren of met je moeilijke jeugd, of je maakt je zorgen over morgen.. Dan ben je niet aanwezig in het moment. Dan ontglipt je wat nu is. Wil je volop leven, vergeet dan wat was! Niets is blijvend.
“Zoek niet naar het waarom van verdriet: dan maak je het chronisch”
Morelli legt het op een beeldende manier uit die heel verduidelijkend is.. Leer oordeelloos luisteren naar je gemoedstoestanden, zoek geen redenen, wijs geen schuldigen aan, ook niet jezelf.
Wees volledig aanwezig bij wat je doet, loopt, eet, werkt.. (daarom zou ik dus al geen luisterboeken willen, behalve als je die bv liggend beluisterd, niet tijdens een activiteit en hetzelfde geldt voor achtergrondmuziek.)
Het zijn niet de gebeurtenissen die we hebben meegemaakt die ons ongelukkig maken, maar de opvattingen erover die we met ons mee blijven slepen.
Wat je overkomen is, is voorbij. Vergeet het.
Stop met praten over je drama! Zo maak je het groter.
Ik denk dat het prima is om je hart te luchten, maar steeds herhalen en erin blijven hangen biedt geen oplossing.
Morelli is een van de bekendste psychiaters in Italië. Hij is expert op het gebied van leven zonder angsten en zorgen. Hij werkt veel met innerlijke beelden en visualiseren. - Door te verbeelden maak je geblokkeerde hersengebieden vrij. - hij geeft daar ook voorbeelden voor. Let bv ook op je dromen, ze kunnen kostbare boodschappen bevatten. Maar ga ze niet ontleden.. Laat de beelden in je omgaan.
Ik vind het een interressant boek dat prettig en makkelijk leest. Niet alles is makkelijk toe te passen maar het zet je zeker aan het denken, maakt bewust..
Dit is een boek dat ik opnieuw ga lezen.
Wat Raffaele Morelli daarmee bedoelt lees je in dit boek.
Geluk ontspringt uit het niets.. Leef in het NU, het enige dat telt.
Ik vind dat nog niet zo gemakkelijk... maar probeer het want het is waar.
“Zoek niet naar het waarom van verdriet: dan maak je het chronisch”
Wat je overkomen is, is voorbij. Vergeet het.
Stop met praten over je drama! Zo maak je het groter.
Dit is een boek dat ik opnieuw ga lezen.