Interessant historisch familieverhaal

MarYan 20 juli 2025
Als Anna met haar echtgenoot Carlo en hun zoontje Roberto verhuist van Noord Italië naar zijn geboortedorp in het Zuiden verandert haar leven drastisch. Het leven is er zo anders.

In het begin moest ik goed opletten om de namen te onthouden. Maar eenmaal op gang kon ik moeilijk stoppen met lezen. Dit is een meeslepend familieverhaal, verdeeld in 3 tijdsperiodes tussen 1934 en 1952 en het boek begint en eindigt in 1961 met de dood van Anna..
Het is een sfeervol verhaal over Italiaanse families, geheimen, intriges, vriendschap, liefde.. waarin je de Italiaanse cultuur proeft.
Dit boek is geïnspireerd op het verhaal van de overgrootmoeder van de schrijver, die postbode was.

Het deed me denken aan ~Je bent prachtig van Ann Napolitana, dus als je dat een mooi boek vond..

De vrijgevochten Anna wil graag werken en vindt uiteindelijk een baan als postbode, in die tijd een mannenberoep. Haar man is het er niet mee eens en dit leidt (tijdelijk) tot verwijdering. Zijn oudere broer Antonio steunt haar wel, hij is vanaf het eerste moment gecharmeerd van Anna, ze is zo anders dan zijn vrouw Agatha. (zij wordt misschien wel wat erg negatief neergezet)
Hun dochter Lorenza is dol op haar tante Anna, maar tussen de schoonzussen klikt het niet.
Carlo is ondertussen begonnen met het opzetten van een wijngaard, met hulp van de vader van zijn vroegere vlam, Carmella.. Hij vindt haar nog steeds aantrekkelijk, maar ze houdt iets voor hem geheim.

Anna moet als postbode soms brieven voorlezen omdat sommigen niet kunnen lezen. Zo komt ze heel veel aan de weet en sluit ze vriendschappen. Al blijven ze haar in het conservatieve dorp ‘De vreemdelinge’ noemen.
Ze is ook anders dan de vrouwen in het dorp , vooruitstrevend, ze vecht voor vrouwenrechten in een traditionele Roomse gemeenschap. Anna is een vrouw naar mijn hart..
Een echte aanrader!

Meer recensies van MarYan

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.