Heerlijke hapjes!
Bij een kookboek vind ik het belangrijkste dat de recepten goed en lekker zijn. En dat is bij Tapas de verduras van Johan Björkman zeker het geval!
De drie recepten die ik tot nog toe heb gemaakt zijn superlekker.
Ik heb een courgettesoep gemaakt, een rodebietentartaar en een ratatouille.. Ik heb nog meer op het programma staan, gefrituurde bloemkool bv en gevulde courgette bloemen.
Dit is een vegetarisch kookboek.
Johan Björkman was jarenlang chefkok bij het éénsterrenrestaurant Koka in Barcelona. Hij vond dat er te weinig groentegerechten werden geserveerd in Spanje en zet deze nu zelf in de hoofdrol.
Hij woont afwisselend in Barcelona en Goteborg, waar hij nu in de keuken van Poppel's Citybryggeri werkt.
Dit is een afwisselend kookboek met allerlei hapjes, soepen en stoofpotten, salades, snacks, alles verdeeld in 8 hoofdstukken per soort, heel overzichtelijk. Ook een hoofdstuk met zoete gerechten. Soms eenvoudig en snel klaar, andere vergen iets meer tijd.
Bij elk recept staat ook - nogal groot - de Spaanse naam en een foto van de gerechten.. Sfeerfoto's van de stad maken het af..
De cover zou me niet direct opvallen en aantrekken in de winkel. Maar zo zie je maar.. Het gaat om de inhoud en die is goed voor vele zomerse avonden met de heerlijkste hapjes..
Vergeet die BBQ!
De drie recepten die ik tot nog toe heb gemaakt zijn superlekker.
Dit is een vegetarisch kookboek.
Vergeet die BBQ!