Veelzijdig kookboek!

MarYan 14 augustus 2025
Een picknick of een familiefeestje in het verschiet? Of gewoon lekkere trek? Maak een dip! Ook heel geschikt voor bij de brunch!
Pittig, kruiderig, notig, zoet of hartig, fris en zuur, glad of grof, je komt ze tegen in dit veelzijdige boek. Denk aan chutney, humus, pesto.. uit alle windstreken.
Voorin het boek staan feestelijke dip ideeën zoals bv een Indiaas banket of een Middenoosters feestmaal, groen&vegan..
De recepten zijn verdeeld in categorieën zoals; snel klaar, borrelen, feestelijk, maaltijden… en bij de recepten staan foto’s en ook tips voor waar je mee kunt dippen.
Voor mij vielen de dips met vlees en vis af omdat ik dat zelden eet, maar er bleef genoeg lekkers over. Ik heb er een aantal uitgeprobeerd.
Wat ik heb gemaakt was gemakkelijk en vrij snel ook klaar te maken. En in het algemeen ook lekker, wel belangrijk ook..
Ik maakte:
~ Skordalia, een Griekse dip met aardappels..Heerlijk om zo met een lepel op te eten.
~Mokka-mascarponemousse.. Lekker en snel toetje!
~Luchtig toetje van witte chocola en bosbessen.. Vond ik wat te zoet, dus minder suiker erin.
~Shrikhand-parfait met saffraanperziken en amandelkaramel.. Ik maakte een makkelijke versie met dikke Griekse yoghurt ipv uitgelekte yoghurt Heel lekker!
~Htipiti.. een dip met feta en geroosterde paprika.. Zeer smaken bv bij de lunch.
~Romige basilicum-pecorinodip.. een romige pesto, lekker met geroosterd brood!
~Frisse bieten-pistachedip..Deze zie je op de eerste foto. Hier heb ik zelf nog dukkah voor gemaakt naar een recept via google, dat is ook lekker over een salade.

Sonali Shah is chef-kok foodstylist en schrijver van recepten en kookte voor Hollywoodacteurs op filmsets.
Ik vind het een veelzijdig en handig kookboekje dat vaak van pas kan komen.

Meer recensies van MarYan