Fijn om het helingsproces van Elsa en Vincent te volgen
Toevallige ontmoetingen kunnen je leven veranderen.
De één is depressief, de ander in de rouw, ze treffen elkaar steeds even in de wachtkamer bij een psychiater. Een zwijgzame psychiater. Om en om lees je wat Elsa en Vincent deze zwijgende man toevertrouwen en zo krijg je een steeds completer beeld over hun leven, hun struggles.. het lijkt een soort dagboek zo.
Zij is gescheiden, haar zoon woont bij zijn vader, en haar eigen vader is pas overleden.
Hij is verlaten door zijn vrouw en ziet zijn twee dochters geregeld, hij is schrijver. Zij is uitvaartbegeleider.
Tussendoor lees je ook korte stukjes over hun leven buiten de afspraken bij de psychiater. Hun wegen kruizen ook op deze momenten af en toe..en dan blijkt -uiteindelijk- dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze eerst dachten.
Er zit veel humor in dit boek, wat het luchtig maakt.. Het verhaal leest heel vlot en je wilt doorlezen..ik vond het boeiend om te lezen hoe ze elkaar proberen af te houden, althans, vooral Elsa. Zij is nogal bot en recht voor de raap. Zijn humor vond ik heel leuk.
Ik hou van psychologische romans.. Dat je een kijkje krijgt in de gedachten van de personages.. Ze komen heel echt over.
Het is gemakkelijk om met ze mee te leven al vond ik de rouw van Elsa op een gegeven moment wel overdreven overkomen.. De bezoekjes aan de psychiater hebben gelukkig wel effect uiteindelijk, ook dat proces is mooi om te volgen.
Soms kunnen we zo ingewikkeld doen in de liefde omdat we ons kwetsbaar voelen...?
Inmiddels lees ik ook het eerdere boek van Grimaldi ~Onder de sterren, die ik vooral mooi vind vanwege de beschrijvingen van de natuur! Ik wil die reis, vooral Noorwegen, ook nog es maken.