Dubbelleven
In ruil voor een recensie mocht ik een vooruitexemplaar van De bigamist van Rona Halsall lezen.
Emma bladert in een magazine over wooninrichting in de wachtkamer van de kraamkliniek. Plots ziet ze op een foto in het magazine een van haar schilderijen, dat volgens haar herinnering in haar opslag staat, aan de muur in een hypermodern huis. Het huis blijkt ontworpen te zijn door haar echtgenoot Sam, die architect is, maar hij had nooit met haar gesproken over een mogelijke verkoop van haar schilderij. Als ze hem even later belt voor een verklaring, neemt er een vrouw op die beweert Sam's vrouw te zijn.
Vanaf dit moment gaan we heen en weer in de tijd. We leren Emma beter kennen die rouwt om haar man Zach, die een ongeluk had, en die in de rouwgroep kennis maakt met Sam en zijn zus Faith. Binnen de kortste keren worden Sam en Emma verliefd op elkaar en is er een baby op komst. Emma's telefoongesprek met de vrouw die eveneens beweert Sam's vrouw te zijn, zet haar wereld op zijn kop.
Hoogzwanger gaat Emma op zoek naar de 'andere' vrouw. De schrijfster neemt de lezer mee vanaf Emma's kennismaking met Sam en geeft een inkijk in hun verdere relatie. Vanaf het moment dat Emma kennis maakt met de andere vrouw, komt het boek in een stroomversnelling en volgen een aantal plottwist elkaar in razendsnel tempo op. Al snel blijkt dat meerdere personen in het boek er een dubbelleven op na houden.
Het boek ziet er top uit. De proloog had me ook onmiddellijk te pakken, maar na een tijdje bleef ik wat op mijn honger zitten qua spanning. Net toen ik er genoeg van kreeg, werd het dan weer spannend en volgden de plottwists elkaar op. Omdat deze een beetje rommelig en ongeloofwaardig overkwamen, kon dit boek me niet helemaal bekoren.