Een pracht van een boek!
Na de cliffhanger op het einde van Alles voor jou was ik blij dat ik mijn (spreekwoordelijke) tanden mocht zetten in het vervolg Alles voor ons. Ivy is ontsnapt uit de netten van loverboy Timmy. Gesteund door haar lief Lucas, stiefmama Jade en Jade's vriend Noah, kijkt Ivy de toekomst hoopvol tegemoet. Ze gelooft weer in de liefde, gaat studeren en heeft een pracht van een stageplaats weten te bemachtigen. Ze kijkt vooruit, maar oude bekenden én nieuwe gezichten leggen spijkers op de weg. Ook in dit 2e deel komt Ivy in benarde situaties terecht. Zal ze uiteindelijk breken of weet ze ook weer nu het lot in eigen handen te nemen?
Ik wens niet te veel vrij te geven over de inhoud van Alles voor ons. Naar mijn mening is dit echt een boek waar je best onbevangen in duikt. Ik vergelijk het lezen van Alles voor ons dan ook graag met een ritje op een rollercoaster. Je gaat omhoog, je raast tegen topsnelheid naar beneden. Af en toe kan je even ademhalen. En na afloop giert de adrenaline nog altijd door je lijf.
Om het in boektermen te verwoorden:
Het boek was zo spannend dat ik vaak getwijfeld heb of ik een roman of een thriller aan het lezen was.
Het verhaal is erg vlot geschreven, vanuit de ik-vorm. Alles beleven vanuit het oogpunt van de hoofdpersonages was heftig bij momenten.
Het verhaal is bovendien niet zwart-wit. Als lezer begon ik zelf bijna ook te twijfelen aan wat goed of kwaad is, en of nuance geoorloofd is in bepaalde omstandigheden.
Ik denk dat ik er weinig extra woorden aan vuil moet maken en dat het al lang duidelijk is dat Alles voor ons 5 dikke ***** verdient!
Ik wil bij deze ook even mijn bewondering uiten voor auteur Cindy Devijver. Zij kiest niet voor de makkelijkste thema's, lees zeker de trigger warning voor je begint. De auteur verwoordt deze thema's echter met het gepaste respect. Ik denk dat een roman zoals Alles voor ons zeker kan helpen om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.
Om het in boektermen te verwoorden: