Mooi liefdesverhaal

Maya Huybrecht 23 december 2025
Ik moet bekennen: ik heb het boek maar half gelezen. Toen ik halfweg was heb ik beslist om verder te luisteren, via storytel. Ik had daar een erg goede reden voor: het boek begint ten tijde van Wereldoorlog 2 en speelt zich af in Amsterdam. Auteur Wendy Louise weet de tijdgeest van die periode zeer levendig te schetsen door de bij momenten dolkomische dialogen die ze haar personages laat voeren en door hun gedachten zeer beeldend te verwoorden. Ik genoot daar zo van, en wilde gewoon graag echt horen hoe die gesprekken klonken. Wel, ik kan je zeggen, al luisterend zat ik nog meer in het verhaal en genoot ik er nóg meer van.

Dit prachtige historische waargebeurde liefdesverhaal scoort maximale punten voor:
- escapisme: heerlijk toch even terug in de tijd gaan
- beleving: wat de peronages beleven liet me vaak grinniken en soms een traantje wegpinken
- romantiek: gewoon een ijzersterk liefdesverhaal, en dan nog waar gebeurd ook.

Zoek je nog een cadeautje voor onder de boom? Dan kan ik De ballerina en het zwarte schaap aanbevelen. Dit boek zal zowel de fervente lezer als de gelenheidslezer bekoren.

Meer recensies van Maya Huybrecht