Een complex verhaal op een heldere en meeslepende manier

Melloney P 28 juli 2025
Voordat ik aan dit boek begon, schrok ik eigenlijk een beetje doordat er op de voorkant stond dat het een literaire thriller is. Bij een boek dat als literair wordt bestempeld, denk ik persoonlijk al snel aan ingewikkeld en langdradig. Maar het tegendeel bleek waar.

Het bloemenmeisje is een diepgaand en gedetailleerd verhaal over Nina Fleurie, een wild meisje van veertien jaar dat in 1988 werd ontdekt naast het levenloze lichaam van haar moeder, hoog in de Franse Pyreneeën.

Vanaf bladzijde één zit dit verhaal vol familiegeheimen, trauma, verlies en verraad. Maar ook liefde, loyaliteit en opoffering. De familiegeschiedenis van Nina blijkt complex, met verbindingen naar personages en plekken in Zuid-Limburg, de Ardennen, de Tweede Wereldoorlog en natuurlijk de Franse Pyreneeën.

Je zou misschien verwachten dat Het bloemenmeisje, door het grote aantal personages en locaties, een trage leeservaring is. Maar dat was het absoluut niet! Ik raakte al heel snel geïntrigeerd door dit verhaal en het liet me maar niet los. Gelukkig was ik op vakantie toen ik het las, waardoor ik elk vrij moment kon doorlezen.

Na meerdere Engelstalige thrillers te hebben gelezen met onmogelijke plotlijnen en wilde twists, voelde dit boek als een verademing binnen het genre. Eindelijk eens een thriller verhaal met complexiteit, echte diepgang, karakterontwikkelingen en sterk uitgewerkte plottwists!

Petje af voor Anya Niewierra dat zij zo’n complex verhaal op zo’n heldere en meeslepende manier heeft weten te vertellen. Een dikke vijf sterren van mij!

Meer recensies van Melloney P