Geweldig

Melsday83 20 juni 2025
Yahooo we hebben een 10 horen jullie het goed dit boek krijgt een dikke vette 10 van mij. Oké en nu snel naar de cover van het boek want daar beginnen we gewoonlijk mee. Ik vind de cover interessant, ik vroeg me voor het lezen af waarom de auteur juist voor deze cover heeft gekozen. Maar als je eenmaal het boek begint te lezen dan heb je dat gelijk door. De flaptekst hierboven maakte me gelijk nieuwsgierig. Al moet ik wel bekennen dat de boeken van Bjorn echt een insta buy voor mij zijn. Of nou ja, dit keer heb ik hem gekregen. Maar elk nieuw boek van Bjorn wil ik lezen.

Oké laten we beginnen met mijn mening over het boek. Ik vind het zo ontzettend knap hoe Bjorn voor mijn gevoel 2 verhalen in een boek heeft weten te verwerken. Het verhaal van Nathan en Marjolein en het verhaal van de Wolf. Beide verhalen smelten perfect samen in een geweldig verhaal. Het boek is supervlot geschreven en heeft lekkere korte hoofdstukken waardoor je makkelijk doorleest. Hoewel het boek dus erg dik lijkt, lees je hem toch zo weg.

Als we het hebben over de personages in het boek dan zitten deze stuk voor stuk in elkaar. Van de kinderen tot een school juf en van Nathan tot Marjolein. Elk personage heeft zijn eigen verhaal. Maakt iets mee en wordt op een prachtige manier verweven met het verhaal. Sommige stukken in het boek zijn superspannend. En op een ander moment zie ik weer een sprankje humor. Iets met heel veel trappen. Bjorn zorgt er voor dat alles in het verhaal klopt en een reden heeft om erin te staan. Daarnaast schrijft hij zo prachtig dat het bijna voelt alsof je een film afspeelt en niet een boek aan het lezen bent.

De verwijzingen naar strips en gedichtjes vind ik een leuke toevoeging in het verhaal. Nu Kom ik zelf niet uit België en had ik af en toe wat moeite met de franse zinnetjes. Maar dat was dan ook echt het enige minpuntje voor mij. Gelukkig werden de Franse zinnetjes meestal gelijk wel vertaald in het verhaal.

Meer recensies van Melsday83