Prachtig geschreven en bijzonder verhaal
Laten we bij het uiterlijk van het boek beginnen! De uitvoering die ik heb is een prachtige hardcoverversie met hele mooie sprayed edges. Er staan kleine roosjes op, echt super schattig. De cover van het boek vind ik erg mooi en ook de getekende schutbladen. Al moet ik wel zeggen dat ik de personages daar iets ouder eruit vind zien dan dat ze in mijn verbeelding zijn. De titel vind ik mooi gevonden en de flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig naar het boek.
Maar goed, laten we naar het verhaal zelf gaan. Als er een auteur is waarvan ik zo’n beetje elk Young Adult boek in mijn boekenkast heb staan, dan is dat wel Jen Minkman. Jen heeft namelijk een prachtige schrijfstijl die perfect bij fantasieverhalen past. Haar woorden zijn betoverend en magisch. En ik heb dan ook al een hoop boeken van haar verslonden.
Onder de roos is weer net wat anders dan de meeste fantasieboeken van Jen Minkman. Het verhaal begint namelijk in 2025 in de hedendaagse tijd op een hedendaagse school. Later gaan we terug naar de jaren 20 in het boek. We duiken de geschiedenis in van kasteel Amerongen. De tijdreiselementen vind ik een leuke toevoeging en ik vind het leuk om een andere kant van Jen Minkman te ontdekken. Hoewel het boek weer prachtig is geschreven, merkte ik wel dat ik de personages wat jonger vond overkomen dan ik gedacht had. En ik ben er nog niet helemaal over uit of ik het geschiedenis tintje echt iets voor mij vind.
Maar verhaaltechnisch zit het weer prima in elkaar en zitten er een aantal plottwists in. Een mooie, subtiele romance en de personages zijn ook weer mooi uitgewerkt. Schrijven, dat kan Jen Minkman dus wel, en daarom krijgt het boek van mij een mooie 7,5
Dus hou jij van een boek met een geschiedenis-tintje waarin tijdreizen een rol speelt en de personages mooi zijn uitgewerkt, dan is dit zeker het perfecte boek voor jou om te lezen.
Liefs, Melanie
Liefs, Melanie