In een woord geweldig

Melsday83 10 september 2025
Zoals altijd begin ik bij de cover van het boek. Het is een mooie lichtblauwe cover die perfect bij de eerste twee delen past. Hetzelfde geldt voor de titel die past ook echt zo enorm goed bij de andere boeken. De flaptekst maakte me ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal, maar dat hadden de voorgaande delen natuurlijk ook al een beetje gedaan.

Als we dan naar het verhaal zelf gaan kan ik niet anders dan zeggen dat Esther Stui zichzelf ook dit verhaal weer opnieuw heeft uitgevonden. Haar schrijfstijl blijft verrassen en verbeteren. Zo kon ik in dit verhaal echt de humor heel goed voelen. De flauwe woord grapjes, het meezingen met een liedje etc. Er zaten een aantal subtiele geintjes in en die brachten juist vaak een lach op mijn gezicht.

In de eerste boeken van Esther was het verhaal al top, maar konden haar personages wat meer diepgang gebruiken. Dit verbeterde boek bij boek en met dit deel zit ze er Boenk op! Je kan enorm meeleven met Court, zijn onzekerheid, zijn angst, maar ook zijn wil om te veranderen. En aan de andere kant heb je de krachtige Ines die daar is op de momenten dat het nodig is. In mijn ogen is Ines een vriendin die iedereen zou moeten hebben. Zo eentje die er altijd weer voor zorgt dat er een lach op je gezicht komt.

Daarnaast komen er echt superveel leuke bijpersonages aan bod. Zoals Jacob en zijn vrouw. Jacob is zo’n warme persoonlijkheid. Ook vond ik het leuk om de personages uit de vorige delen terug te vinden in dit deel van de serie. Doordat je deze personages al kent zijn ze een mooie toevoeging aan het verhaal.

Het verhaal zelf laat zien dat je nooit moet opgeven maar altijd moet doorgaan. Dat iedereen littekens met zich mee draagt zichtbaar of niet zichtbaar, niemand is perfect. Misschien dat dit boek mij daarom nog wel meer raakte omdat ik zelf ook een aantal littekens heb. Maar iedereen mag er wezen. Het verhaal leest enorm makkelijk weg door de fijne vertellende schrijfstijl van Esther. De hoofdstukken zijn niet te lang en boven elk hoofdstuk vind je weer een prachtige tekening.

Ik hoop dat Esther nog heel lang haar prachtige verhalen met ons blijft delen, dat ze ons nog heel lang mee blijft nemen naar de meest fantastische plekken waar we geweldige personages ontmoeten. Als je van feelgood verhalen houdt dan is dit zeker een boek voor jou.

Heel veel liefs, Melanie

Meer lees je op www.melsday.com

Meer recensies van Melsday83