Wederom een pareltje
Wat ik superleuk vind, is dat Esther Stui vaak kiest voor vrouwelijke hoofdpersonages met een stoer of wat minder bekend beroep. Ze zijn vaak gek op auto’s en gewoon superstoer! En dat is in ‘Niet alles is wat het lijkt’ ook weer het geval. In dit geval is Alexa windturbine monteur, hoe leuk is dat! Nu werkte mijn man vroeger in de Electra en moest hij ook weleens zo’n windturbine in, maar dan een kleine versie. Alexa gaat voor het grote werk. Maar goed, alleen al door Alexa’s beroep kun je weten dat het een powervrouw is. En dat dit ook echt zo is, blijkt later in het verhaal op meerdere momenten. Maar zeker tegen het eind aan, als er iets gebeurt wat de boel even flink opschudt, maar dat moet je echt zelf gaan ontdekken.
Torsten komt daar in tegen stoer, maar ook superlief. Hij wist dan ook al vrij snel mijn hart te veroveren, samen met zijn schattige nichtjes. Ik denk dat hij een man is waar menig vrouw voor zou vallen. Maar goed, het verhaal zelf heeft een aantal mooie emotionele momenten, een schokkende gebeurtenis en natuurlijk een hoop liefde. Hier en daar was het een beetje te voorspelbaar, maar hé, aan de andere kant mag dat ook bij een feelgood. Het is meer dat ik dit niet gewend ben van Esther. Maar de kracht van Esther ligt echt in haar unieke verhaallijnen en haar sterke personages. Want hoe tof is het om meer te ontdekken over hoe het is om als vrouw in een mannenberoep te werken, of om op zoek te gaan naar familie, omdat je anders bent dan de meeste in je familie. Ja, ook deze Esther-stui is weer hartverwarmend en zal een lach op je gezicht brengen. Ze is en blijft een van mijn favoriete selfpubbers. Eentje die laat zien dat een zelfpubboek ook van extreem hoge kwaliteit kan zijn. Je kan dus vast wel raden dat ik nu alweer benieuwd ben naar het volgende verhaal van Esther.
Niets is wat het lijkt krijgt een mooie 9 van me!