Een kijkje vanaf de andere kant
Dit boek is gebaseerd op het leven van de gouvernante van Queen Elizabeth II en haar zusje Margaret.
Wat voor rol heeft zij gespeeld in de opvoeding van de, toentertijd, prinsesjes? Wat waren haar dromen en ambities? In wat voor tijd leefden ze toen? Wat waren de normen en waarden van die tijd?
We volgende gouvernante met alle regels van toen. We zien hoe prinses Elizabeth onverwachts troonopvolgster wordt nadat haar oom de troon af staat.
Dit boek sluit mooi aan bij de serie The Crown die momenteel z'n vijfde seizoen heeft op Netflix.
Het boek eindigt helaas niet zo mooi voor onze gouvernante. Ze zit vast in het systeem en kan eigenlijk geen eigen leven starten. Haar hele leven staat in het teken van de prinsesjes. Ze wil de meisjes zo "normaal" mogelijk opvoeden maar hoe doe je dat?