Fantasy verweven met het hedendaagse
Delta van de Swalmen is het derde deel van de serie Machten van Anir. Deze trilogie is geschreven door Joost Thissen.
Het dorp van Lyss werd uitgeroeid. Hij vluchtte en beteikte uuteindelijk het land van Horm. De moorden blijken het netwerk van de Zîn te zijn.
Hij doodt een belangrijke leider en vlucht in deel twee met Yossi, een ontsnapte dwangarbeider nasr Soden, waar generaal Ichtoral( vader van Yossi) het militaire talent van Lyss ontdekt.
De 'baardloze commandant ' verjaagt de Zîn en gaat vervolgens met zijn geliefde Miluna naar Diriam om in de wereldberoemde bibliotheek, de Selidessa, antwoorden te vinden op zijn vragen over de ondergang van het rijk Lin.
In Diriam wachten hem nieuwe dreigingen.
Ook in dit derde deel neemt Joost je mee in een wereld die niet is wat het lijkt. Hij weet je vast te houden in spanning vanaf pagina één. Het mooie aan dit verhaal is de verweving van fantasy met werkelijkheid, je herkent dingen die( helaas) in de realiteit bezig zijn of zelfs zouden kunnen gebeuren. De opbouw van het verhaal is heel goed uitgewerkt. Personages en hun beweegredenen leer je beter kennen naarmate het verhaal vordert.
Ook van dit deel heb ik genoten en kan het alleen maar aanraden. Sommige momenten zetten je wel even aan tot nadenken en dat is het leuke eraan.
Dank je dat ik deze trilogie mocht lezen en recenseren.
In Diriam wachten hem nieuwe dreigingen.
Dank je dat ik deze trilogie mocht lezen en recenseren.