Een super leuk en leerzaam verhaal die je vasthoud van het begin

Michaela1981 08 februari 2026
Een BIJzonder verhaal Nora van Paul Boot.

Het nieuwe bijenseizoen begint. Ins volk is opgelucht, de eerste zomerbij is geboren, haar naam is Nora.
Nora wordt eerst opgeleid en leert alles wat het leven in een bijenvolk I houdt en welke taken er vervuld moeten worden. Ze beleeft allerlei avonturen zowel binnen als buiten de bijenkast, samen met haar lievelingszus Izzy.

Peter van 13 jaar heeft de bijen van zijn opa geërfd. Hij verzorgt zijn volken zo goed mogelijk, maar het valt niet altijd mee als beginnend imker. Hij probeerd er alles aan te doen om zijn volken gezond te houden, maar lukt het hem ook?

De auteur, Paul Boot, heeft op een heel plezierige en leuke manier het leven van de honingbij en een stukje over de imker beschreven. Dankzij het vogelperspectief leer je de hardwerkende bijtjes veel beter kennen, maar ook waarom de imker sommige handelingen moet doen.

Je wordt al zoemend mee genomen door Nora die je verteld wat ze meemaakt en ziet in de bijenkast maar ook erbuiten. Nu en dan moest ik wel even hartelijk lachen om dingen die Nora met haar zus Izzy mee maakt.

Laat je niet misleiden door de cover, het is absoluut geen saai verhaal over bijen. Het is juist heel leuk en speels beschreven. Ideaal voor jongeren maar zeer zeker ook voor ouderen. Dit zou uitgewerkt kunnen worden in een leuke tekenfilm.
Dank je dat ik dit prachtige verhaal mocht lezen, heb er echt van genoten.

Meer recensies van Michaela1981

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.