Wederom een prachtig fantasyverhaal

Michaela1981 Michaela1981
28 mrt 2024

Onder het oog van de Godin is het derde fantasy boek van Rick Vermunt. Een verhaal die je laat wegdromen over Noorse mythologieën, elfen, nissen, dwergen en magie maar ook ongewone vriendschappen en verdriet.

'Verdriet, ontbering en tegenslag zullen haar jeugd kenmerken. Echter, het zal haar sterker maken. Doch, wees gerust: ik laat haar niet helemaal aan haar lot over.' De Godin streek door Aey'Nya's haren. 'Vrees niet, moeder van Ai'Laenor.'

Zo verging de jeugd van Ai'Laenor, ze is geboren uit een halfelf en een demon. Een valsere start kon je niet hebben in een maatschappij waar afkomst en status alles bepaalden.Net geen slaaf maar wel een speelbal van de willekeur van de elfen uit de hogere klassen. Ondanks dat groeide ze de eerste jaren van haar jeugd op met de liefde van haar moeder. Tot dat ene incident.
Verbannen, alleen en op de vlucht moet ze zich een weg banen door een wereld waarin iedereen haar wil gebruiken. Keer op keer wordt haar hart gebroken. Overtuigd dat ze nooit liefde zal vinden, wordt ze voortgedreven door haar brandende verlangen haar gram te halen bij haar demonenvader om wat hij haar aandeed. Haar wraak zal zoet zijn.

Rick weet zijn verhalen spannend te maken vanaf het begin. Hij heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor het boek vlotjes leest. De beschrijving van de fantasy wezens, plaatsen en gebeurtenissen zijn net voldoende om je een idee te geven hoe alles en iedereen eruit ziet.

Heb weer genoten van een prachtig fantasyverhaal van deze auteur. Kon het boek niet weg leggen zo spannend was het. Kan deze boeken echt aanraden om te lezen.

Meer recensies van Michaela1981