Een thriller met een onverwachtte plotwending
Slaap lekker, kleine man is een thriller van Carolien Cramer.
Op de eerste schooldag in 1964 verdwijnt de zevenjarige Lex als hij naar huis loopt na school. Er wordt met man en macht naar hem gezocht. Twee dagen later wordt het levenloze lichaam aangetroffen in een stadspark. Aan de voet van de molen, op zijn rechterzijde, met één hand onder zijn hoofd en de andere losjes op zijn buik, alsof hij aan het slapen is. Let heeft gloednieuwe kleding aan en zijn haren zijn netjes gekamd. De politie staat voor een raadsel, het onderzoek is lopende. Binnen enkele weken verdwijnen er weer twee jongens. Angst houdt de inwoners van de stad Arnhem in zijn greep.
De auteur Carolien weet je van begin tot einde vast te houden in spanning met op het einde een plotwending die je niet ziet aankomen. Bij elk hoofdstuk leer je de personages beter kennen. Dankzij de beschrijving van de details krijg je het idee dat het gaat om een waargebeurd verhaal.
Met gemixte gevoelens en open mond op de laatste pagina heb ik het boek uitgelezen. Dit verhaal leg je niet zomaar even opzij. Zeker als je weet dat er echt mensen zijn die zulke gedachten hebben.
Door de schrijfstijl die aangenaam is en vlot kon ik met moeite het boek weg leggen.
Als je van een goede thriller houd met een onverwachtte plotwending? Dan raad ik deze zeker aan.