Fabtastisch
Stilleven is een Karen Pirie thriller van Val McDermid. Een heel spannend boek van begin tot einde. Liefde, bedrog, verraden, oplichting en moord in een prachtige manier met elkaar verweven. Tijdens een koude winterochtend vonden vissers een lichaam tussen hun vangst. Al snel bleek dat hij hoofdverdachte was in een oude verdwijningszaak. Karen Pirie was diegene die het laatst de zaak had bekeken. Hierdoor wordt ze in een web van verraad en duistere geheimen ingetrokken. Maar dit is niet alles, ze heeft nog een zaak waar ze zich over ontfermd. Er wordt een skelet ontdekt in een oude camper. Tijdens haar onderzoek in deze zaak blijkt alles naar een dader te wijzen die nooit gepakt is. De auteur heeft hier echt goed onderzoek gedaan hoe bepaalde onderzoeken in zijn werking gaan. En dit heeft ze op een prachtige manier verwerkt. De beschrijving van alles is net voldoende zodat je je een beeld kunt vormen. Dit is het zesde deel van haar Karen Pirie serie. Wat me echt benieuwd maakt naar de volledige serie hiervan. Je kan ze ook losstaand lezen van elkaar