Italië opsnuiven
Italië voor één is de debuutnovelle van Simoné Steenkamp en ik ben er heel nieuwsgierig naar.
Deze feelgood vindt plaats in Toscane, waar Hannah meegaat met een singlereis. Ze kan haar werk maar moeilijk loslaten, maar werken op reis is uiteraard niet toegestaan. Een norse medereiziger is ook een workaholic en bedenkt een plan zodat ze toch allebei achter hun laptop kunnen kruipen: fake dating!
De opbouw van het verhaal - de aanloop naar de reis toe - vond ik goed gedaan. Zo leren we Hannah beter kennen én de reden waarom ze op reis gaat (en de aversie ertegen). Ik vind het uitgangspunt - een singlereis - niet super origineel voor een feelgood, maar het verhaal leest gemakkelijk en ik vloog er dan ook doorheen.
Italië voor één is een fijn tussendoortje om tijdens je vakantie te lezen, zeker als je naar Italië gaat of bent geweest; dan snuif je met dit boek de Italiaanse sferen op. Het deed mij in ieder geval terugverlangen naar onze fantastische rondreis door Toscane jaren geleden!
Dankjewel @verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar.
Dankjewel @verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar.