Novelle met een duister randje
Vanuit het saaie bestaan van een haar man dienende huisvrouw, zoals er nog zoveel waren rond de jaren '80 van de vorige eeuw, weet ze een subtiel gelaagde novelle neer te zetten. Heel gedoseerd bouwt ze het verhaal op en uit. En na het dichtslaan blijkt dit enigszins surrealistische duistere verhaal onder mijn huid te zijn gekropen.
'Als iets eenmaal in de lucht hangt, ziet iedereen het, zelfs als het er niet is. Het werkt beïnvloedend. Zoals met vliegende schotels: één persoon komt met een fantastisch verhaal, gevolgd door een half dozijn anderen. Dat wil niet per se zeggen dat het onmogelijk is dat ze iets hebben gezien het betekent alleen dat mensen bereid zijn alles op te merken als ze er eenmaal op attent zijn gemaakt. Tot die tijd zien ze dingen eigenlijk niet echt.'