Een spirituele reis door het zand van Egypte
Met "Fluisteringen van vergeten zand" neemt Erica Rijnsburger je mee naar het oude Egypte, naar een wereld van tempels, rituelen en verborgen kennis. Centraal staat Meryt Amun, dochter van de farao, die wordt gekozen voor het Pad van het Licht. Wat volgt is geen eenvoudige historische roman, maar een intens en gelaagd verhaal over inwijding, liefde, macht en persoonlijke groei.
Meryt groeit op in rijkdom en aanzien, maar haar ware reis speelt zich vanbinnen af. Ze verlangt naar kennis en wil hogepriesteres worden, in dienst van haar gemeenschap. Die weg vraagt offers. Ze leert dat wijsheid een prijs heeft en dat liefde niet alleen kracht geeft, maar ook kwetsbaar maakt. Haar spirituele pad is mooi en indrukwekkend beschreven, maar zeker niet licht of gemakkelijk.
De kracht van dit boek zit in de combinatie van historische elementen en spirituele diepgang. Je merkt dat de auteur zich jarenlang heeft verdiept in de oude mysteriescholen. Dat voel je in de details, de rituelen en de manier waarop alles met elkaar verbonden is. Soms vraagt het verhaal wel wat concentratie; het is geen boek dat je vluchtig leest. Maar wie zich ervoor openstelt, krijgt een rijke leeservaring terug.
Het verhaal zet aan tot nadenken over trouw, verlangen, verlichting en de vraag wat je bereid bent op te geven om dichter bij jezelf te komen. Een bijzonder en intens boek dat nog even blijft nazinderen.
Dank je wel Erna voor de betrokken en zorgvuldige begeleiding van deze leesclub. En dank je wel Erica voor het recensie-exemplaar, je actieve deelname en het beantwoorden van de vele vragen, waardoor we tijdens het lezen ook echt verdieping kregen.