Een winterse feelgood vol husky’s, warmte en Noorderliefde
Husky’s en hottubs van Marloes Vork is zo’n boek waarbij je al na een paar pagina’s zin krijgt om je koffers te pakken.
Samen met Lizzy reis je opnieuw af naar het winterse Noorwegen, recht naar het hart én naar haar Viking Lucas.
De setting is heerlijk: sneeuw, husky’s, noorderlicht en natuurlijk een warme hottub als kers op de taart.
Lizzy gaat werken op een huskyfarm en dat levert meteen veel leuke, levendige scènes op.
Je merkt als lezer duidelijk dat Marloes Vork een grote liefde voor honden heeft, en die passie is prachtig in het verhaal verweven.
De beschrijvingen van de husky’s, van speelse pups tot ervaren sledehonden, voelen warm en oprecht aan.
Naast de dieren zijn ook de bijpersonages een echte meerwaarde voor het verhaal.
Vooral Sven zorgt met zijn droge humor voor luchtigheid en leuke dialogen.
Het weerzien met Lucas verloopt niet helemaal zoals Lizzy had gehoopt, wat zorgt voor spanning zonder zwaar te worden.
Die emotionele afstand maakt het verhaal juist realistischer en boeiender.
Lizzy’s persoonlijke groei staat centraal en dat is mooi en geloofwaardig uitgewerkt.
Ze leert niet alleen haar gevoelens voor Lucas beter begrijpen, maar ook zichzelf.
De schrijfstijl is vlot, toegankelijk en beeldend, waardoor het boek zich makkelijk laat uitlezen.
Zonder ingewikkelde verhaallijnen weet Marloes Vork toch voldoende diepgang te creëren.
Het winterse Noorwegen voelt bijna als een extra personage in het verhaal.
Als vaste recensent van De Verhalenfabriek mocht ik dit heerlijke tussendoortje lezen en ik bedank De Verhalenfabriek en de schrijfster voor dit recensie-exemplaar.
#huskysenhottubs #marloesvork #tussendoortje #verhalenfabriek #noorwegen
Vooral Sven zorgt met zijn droge humor voor luchtigheid en leuke dialogen.
Die emotionele afstand maakt het verhaal juist realistischer en boeiender.
Het winterse Noorwegen voelt bijna als een extra personage in het verhaal.
#huskysenhottubs #marloesvork #tussendoortje #verhalenfabriek #noorwegen