Vriendschap, wrok en macht onder de Britse elite

Mrk80dnrd 16 januari 2026
In een wereld waar iedereen elkaar kent, zijn geheimen het gevaarlijkst...
Dat gevoel hangt als een constante spanning over "Een van ons" van Elizabeth Day.
Vanaf de eerste pagina voel je dat dit geen verhaal wordt over verzoening, maar over alles wat onuitgesproken is gebleven.
De band tussen Martin en Ben zit vol oud zeer, macht en stil verdriet, en net dat maakt het zo moeilijk om weg te leggen.
Je leest niet alleen om te weten wat er gebeurt, maar vooral om te begrijpen waarom niemand hier echt kan ontsnappen aan het verleden.

Elizabeth Day schrijft scherp over macht, maar doet dat op een manier die dicht bij de personages blijft.
Je ziet hoe privilege vanzelfsprekend wordt voor de één en verstikkend aanvoelt voor de ander.
De afwisseling van perspectieven zorgt ervoor dat je blijft doorlezen, telkens benieuwd naar de volgende stem.
Geen enkel personage is eenduidig sympathiek, maar net daardoor voelen ze echt aan.
Ik betrapte mezelf erop dat ik constant van mening veranderde over wie ik geloofde.
Vooral de vrouwelijke personages maken indruk door hun innerlijke strijd en stille woede.
De politieke achtergrond geeft het verhaal extra spanning zonder het te zwaar te maken.
Soms is het confronterend, soms pijnlijk herkenbaar, maar altijd raak.
Het boek stelt vragen over loyaliteit, schuld en verantwoordelijkheid zonder makkelijke antwoorden te geven.
Je voelt dat oude geheimen nooit zomaar verdwijnen, hoe goed ze ook verborgen worden.
Dit is zo’n roman die je meesleept en je tegelijk ongemakkelijk laat voelen.

Dankjewel Boekenwereld voor het recensie-exemplaar !
#EenVanOns #ElizabethDay #boekenreview #leesverslaving #boekentip

Meer recensies van Mrk80dnrd