Zoektocht, pijn en power in één boek
Vanaf het moment dat ik begon te lezen, had ik het gevoel dat dit verhaal me zachtjes een onbekende maar onweerstaanbare wereld introk.
Louise voelt meteen aan als iemand die haar leven even op pauze zet om eindelijk te ontdekken wat ze zelf eigenlijk wil.
Haar trektocht door Frankrijk is soms rommelig, soms herkenbaar, maar vooral heel echt.
En dan heb je Harry, een jongen die zoveel bagage meedraagt dat je automatisch met hem mee gaat voelen.
Zijn band met dieren geeft zijn verhaal een onverwachte zachtheid die het donker een beetje breekt.
Patricia Louisa Rutten brengt zware onderwerpen naar voren, maar doet dat op een manier die blijft binnenkomen zonder te choqueren om het choqueren.
Sommige scènes zijn heftig, maar net omdat ze zo eerlijk geschreven zijn, raken ze extra hard.
De ontmoeting tussen Louise en Jess brengt plots een pittige draai in het verhaal die je niet ziet aankomen.
Hun keuzes laten je nadenken over grenzen, overtuigingen en wat je zelf zou doen in zo’n situatie.
Harry’s ontwikkeling voelt dan weer als een lang, taai maar dapper gevecht tegen alles wat hem gevormd heeft.
De manier waarop de twee verhaallijnen uiteindelijk samenkomen, is subtiel en toch ontzettend logisch.
De schrijfstijl wisselt vlot tussen zacht en confronterend, wat het boek een mooie balans geeft.
Af en toe had ik het gevoel dat Louise’ hoofdstukken wat vol zaten, maar tegelijk past die chaos perfect bij wie zij is.
Wat het meest blijft nazinderen, is dat iedereen zijn eigen strijd voert, vaak zonder dat iemand het doorheeft.
Dit debuut is daardoor warm, rauw en verrassend oprecht—een verhaal dat je iets laat voelen, zelfs als je het dichtslaat.
Dank aan Patricia Louisa Rutten voor het recensie-exemplaar en de fijne deelname aan de blogtour !
#OogOmOogTandOmTand #PatriciaLouisaRutten #Blogtour #Boekreview #Leesliefde #Debuutroman #Aanrader