Recensie Zonder gezicht - Robert Bryndza

Nancy Lutz 26 juli 2020
Na 6 boeken met Inspecteur Erika Foster in de hoofdrol, introduceert Robert Bryndza in deze nieuwe serie Kate Marshall.

In 1995 werkte Kate aan de beruchte zaak die de naam “De kannibaal van Nine Elms” kreeg. Toen zij de dader ontmaskerde, vond hij haar eerder, dan zij hem. Dit trauma is de reden geweest dat zij stopte bij de recherche.

15 jaar later is Kate hoogleraar Criminologie aan de Universiteit van Ashdean, is ze moeder van een zoon en is ze 6 jaar clean van alcohol. Haar leven is weer een beetje op orde.
Als haar goede vriend en patholoog-anatoom Alan Hexham haar belt om een second opinion, is Kate verbijsterd als ze het lichaam ziet…Dit is het werk van de Kannibaal van Nine Elms, maar die zit achter slot en grendel.
Is hier een copy-cat aan het werk of is er iets anders, veel gruwelijkers, aan de hand?
Zonder gezicht is een spannend, uitstekend geschreven boek. Ieder hoofdstuk eindigt met een heerlijke cliffhanger, waardoor je wilt blijven lezen.
Sommige moorden zijn zo beeldend geschreven dat lezers met een zwakke maag het wat moelijker zullen hebben met het lezen van dit boek ;-)
Ik geef het 4 ****

Ik mocht dit boek lezen voor de ThrillZone Leesclub.

Meer recensies van Nancy Lutz