Hilarisch feelgood kerstverhaal

Naomi95 25 december 2025
Lisette Jonkman schrijft feelgoodboeken vol humor en romantiek. In 2011 won ze een chiklitschrijfwedstrijd met haar debuut Glazuur. Ze is een van de schrijfsters van The Feelgood Five en is daarnaast ook columnist bij Kek Mama.

Langste. Kerst. OOIT. gaat over Noëlle. Ze is geboren op eerste kerstdag en leeft voor kerst. Elk jaar nodigt ze familie en vrienden uit voor haar kerstverjaardag. Van haar zou het elke dag wel kerst mogen zijn. Maar dit jaar gaat alles mis en is ze blij als het voorbij is. Echter blijkt ze de volgende dag in een kersttijdlus terechtgekomen te zijn. Dag na dag probeert ze erachter te komen hoe ze daar weer uit komt. Elke dag is ze teleurgesteld als het dan toch weer eerste kerstdag blijkt te zijn...

Tijdlussen spreken mij niet zo aan, maar als groot fan van Lisette Jonkman was ik toch benieuwd naar dit boek. Ondanks de herhaling werd het niet saai, omdat elke eerste kerstdag toch net even anders was. De schrijfstijl is luchtig en hilarisch. Gedurende het verhaal begrijp je Noëlle en haar familie steeds beter en vallen er veel dingen op hun plek. Een heerlijk kerstverhaal met een geweldig feelgood einde.

Meer recensies van Naomi95