Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze recensie is eerder op vrouwenthrillers.nl verschenen.

Nadine Matheson, geboren en getogen in Londen, is een strafrechtadvocaat die haar opgedane kennis gebruikt in haar boeken. In 2016 won Matheson de City University Crime Writing Competition, waarna in 2019 haar debuutthriller ‘De puzzelman’ gepubliceerd werd. Haar nieuwe thriller ‘De stille kamer’ is het tweede deel met inspecteur Anjelica Henley in de hoofdrol.

In een kerk wordt het lichaam van een pastor gevonden. Inspecteur Anjelica Henley en haar partner Ramouter worden ingeschakeld en tijdens het forensische onderzoek vindt Henley op de bovenverdieping bij toeval nog een man. Vastgebonden en gruwelijk toegetakeld lijkt hij verstopt in het kleine kamertje. Waar Henley eerst denkt dat ze te maken hebben met een moordzaak met twee slachtoffers, blijkt deze laatste man nog nauwelijks in leven. Dit roept echter nog veel meer vraagtekens op, want wie is het slachtoffer en wie is de dader?

Tussen de regels door wordt er regelmatig terugverwezen naar gebeurtenissen uit ‘De puzzelman’ en de trauma’s die niet alleen Anjelica Henley en Ramouter hieraan hebben overgehouden, maar ook de nasleep die dit heeft op hun collega’s en hun geliefden.

In de proloog wordt het direct al duidelijk dat Matheson meesterlijk goed is in het beschrijven van groteske daden en gruwelijke details. De fantasie van de lezer wordt meteen tot het uiterste geprikkeld en ‘De stille kamer’ aan de kant leggen is geen optie meer. De personages hebben allemaal meer dan genoeg op hun bordje, want naast het gruwelijke moordonderzoek waar ze mee bezig zijn, krijgen ze privé ook meer dan genoeg te verwerken. Ook hier speelt Mathesons oog voor detail een grote rol, personages zijn op zo’n manier beschreven dat ze levensecht lijken.

De combinatie van korte hoofdstukken en de constante spanningsboog, afgewisseld met de zeer beeldende beschrijvingen van de meest gruwelijke daden maken van ‘De stille kamer’ een meesterlijke thriller.

Reacties op: Meesterlijke thriller

28
De stille kamer - Nadine Matheson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners