Literaire thriller die goed in elkaar zit en je aan het eind nog weet te verrassen

Neeltje 27 juni 2025
Anna weet meteen de aandacht van de lezer te pakken: Baby Olivier is weg, op klaarlichte dag verdwenen uit zijn bedje. Moeder Sascha probeert kalm te blijven en dat voel je ook als lezer, er is niet meteen angst. Later voel je wel meer de wanhoop en het verdriet mee. Je wordt dan ook helemaal opgenomen in het verhaal. De dagen na de verdwijning worden uitgebreid beschreven. Alleen de overgang van de tweede naar de derde verdwijningsdag gaat wat abrupt, de tweede dag is voor mijn gevoel wat minder mooi afgerond.
Wat ik erg mooi vond, was dat de personages echt gaan leven. Ze krijgen persoonlijker karakter door bijzondere kenmerken. Zo is er de bemoeizuchtige maar ook behulpzame schoonmoeder, slikt ex-collega Tuğba voortdurend vitaminepillen en heeft Sascha een moeizame relatie met haar moeder.
Aan het eind is er een soort epiloog die een week later speelt. Dit is een sterke afsluiting van deze thriller. Als lezer word je niet alleen verrast met iets liefdevols, maar ook met een bijzondere wending.
Ik ben heel benieuwd naar het volgende boek van Anna!

@NeeltjesBoeken

Meer recensies van Neeltje