Leuke feelgood met mooie setting, mooie uitspraken en leuke personages

Neeltje 23 december 2025
“Als het leven je opsluit, teken je gewoon een deur. Of een kattenluik. Je hoeft er niet echt doorheen, zolang je maar gelooft dat je eruit kunt.”

Wintervonk is het tweede deel van de Club Wave serie. Deze serie draait om de vier eigenaren van Club Wave. Net als het eerste deel, zit je hier zo in het verhaal en leef je mee met de hoofdpersonage. In dit deel is barchef Abby in de hoofdrol. Mocht je het eerste deel niet hebben gelezen, dan is dat geen probleem. Beide delen zijn absoluut los van elkaar te lezen. Al blijf ik het zelf leuker vinden om delen op volgorde te lezen en zo helemaal mee te leven met de personages en de setting.
De vormgeving van Wintervonk is heel mooi. Bovenaan elk hoofdstuk staan sterretjes en tussen verschillende tekstgedeelten staan discobollen. Chantal heeft een heel toegankelijke manier van schrijven. Ze weet je goed mee te nemen in het verhaal en af en toe komt er een vleugje humor naar voren. Regelmatig zijn er mooie uitspraken.
De cocktail wedstrijd is mooi gevonden. Ik vond het persoonlijk alleen wat lastiger dat er hierdoor behoorlijk wat extra personages bij kwamen. Daardoor werd het voor mij wat lastiger om iedereen uit elkaar te houden.
Ik verwacht natuurlijk dat er nog een Lente en Zomer deel met de andere Club Wave eigenaren in de hoofdrol komen. Ik ben heel benieuwd daarnaar en ik ga ze zeker lezen/luisteren.

@NeeltjesBoeken

Meer recensies van Neeltje

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.