Bijzonder stukje Nederlandse geschiedenis in prettig leesbaar boek met veel voorbeelden

Neeltje 30 augustus 2025
De bestedeling belicht een stukje uit de Nederlandse geschiedenis die niet voor iedereen bekend is. Op een toegankelijke en prettige wijze wordt uitgelegd hoe het er aan toe ging. Dit wordt vergezeld met heel veel voorbeelden. Op zich zijn die voorbeelden fijn, het maakt dat beter binnendringt wat er gebeurde. Aan de andere kant zijn het er wel heel veel waarbij er voor mijn gevoel soms een soort van herhaling in zat. De voorbeelden met meer diepgang spraken me daarom vooral aan. Verder vond ik het leuk dat de voorbeelden uit verschillende delen van Nederland afkomstig zijn.
Het is goed te merken dat de auteur veel onderzoek heeft gedaan. Veel documenten worden aangehaald en soms worden er foto’s omschreven. Voor mij was dit boek nog fijner geweest als er ook afbeeldingen hiervan in het boek opgenomen waren. Dat had het authentieker gemaakt en leuker lezen.

@NeeltjesBoeken

Meer recensies van Neeltje