Heilzaam & confronterend
Het boek 'how to do the work' van Nicole Lepera heeft een krachtige oranje kleur. Haar intentie is om meer mensen te kunnen helpen dan alleen de mensen in haar eigen praktijk. Ze wil meer mensen bereiken en haar kennis doorgeven. Ze maakt aan jezelf werken toegankelijk voor meer mensen.
Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de inhoud. De inhoud van het boek gaat direct de diepte in. Alle belangrijke thema’s rondom zelfheling worden stap voor stap uitgelegd. In het boek staat veel kennis, maar het is ook echt een doe-boek. Het is de bedoeling dat je de tijd neemt om ‘het werk echt te doen’. Nicole Lepera beschrijft de theorie heel duidelijk, je krijgt persoonlijke voorbeelden en na elk hoofdstuk tips. Nicole Lepera heeft veel over haarzelf ontdekt en ze heeft haar klachten kunnen helen. In het boek wordt de link tussen lichaam en geest vaak gelegd. Een aantal thema’s die aanbod komen zijn: bewustzijn, authentieke zelf, innerlijke kind, ego (dat het voortouw neemt als je niet bewust bent), voeding, slapen, spelen, relaties, zenuwstelsel, trauma, je oude verhaal, je eigen ouder zijn enz. Haar kijk op het thema grenzen vind ik ook bovenverwachting, heel boeiend. Ik vind het een volledig, confronterend en heel heilzaam boek. Het boek is geschikt voor beginners en gevorderden. Ik heb er al veel uitgehaald. Ik vind het boek een aanrader voor iedereen! Dank je wel, ik ben diep onder de indruk en ik ga er zelf nog verder mee aan de slag.