Killing me softly with his song, Telling my whole life with his words…

NicoleW 08 november 2022
Wat zeg je over een boek dat je leven letterlijk beschrijft?
Borst vooruit is een boek door en voor vrouwen met borstkanker, hier en daar aangevuld met advies of een kanttekening van een expert (een verpleegkundige, een internist-oncoloog en een ervaringsdeskundige). Het boek is gebaseerd op de individuele ervaringen van 64 vrouwen, de bijdragen van het patiëntenpanel, groepsgesprekken en interviews. Gert-Jan van den Bemd voerde aanvullende gesprekken en fotografe Mirjam Letsch maakte portretten.
Het is, zeggen de makers zelf, een trots boek, strijdbaar en krachtig. Maar dat is het echt. En het kruipt tot onder je huid, want het is voor mij mijn eigen verhaal. Niet allemaal hoop ik, want ook de minder positieve verhalen worden verteld. Dat is een reality-check, want borstkanker wordt door veel mensen in mijn omgeving nog net niet beschouwd als chronische ziekte. Daarom is dit boek ook het perfecte cadeau voor de omgeving, die dan echt begrijpt wat de patiënt doormaakt. Het boek is prachtig vormgegeven, soepel geschreven en absoluut betaalbaar. Ik heb regelmatig met tranen in mijn ogen gezeten, maar ook genoten van de levensverhalen, de kracht van de vrouwen en de tips die voorbij kwamen.
Borst vooruit! Lipjes gestift. En we gaan door. Koop vooral dit boek als je zelf getroffen wordt door borstkanker, voor een zieke vriendin of voor de nabije omgeving van een patiënt. En met de aankoop van dit boek wordt toekomstig onderzoek naar borstkanker gesteund. Nog een belangrijke reden.

Meer recensies van NicoleW