Een heerlijke YA fantasy!

Nienke 19 juni 2025
In dit boek maken we kennis met heksen. Door middel van bloed kunnen zij spreuken uitvoeren. Alleen worden de heksen op het eiland waar Rune woont opgejaagd. Ben je een heks? Dan bekoop je dit met de dood. Rune is een heks en verstopt zich al jaren in het volle zicht. Ze redt andere heksen onder haar alter ego The Crimson Moth. Gideon is een heksenjager en wil maar wat graag The Crimson Moth vangen. Rune besluit hem te verleiden om zo de heksenjagers op een dwaalspoor te zetten en om meer informatie los te peuteren.

Dit boek bevatte alles wat het een goede fantasy maakt: actie, een interessant magisch systeem, een goede wereldopbouw, intrigerende personages, mysterie, verlangen, verboden liefde, en natuurlijk goede spanning.

Ik moest dit boek verder lezen. Het is eigenlijk een beetje gênant om mij zo vastgeplakt aan een boek te zien zitten. Ik was gewoonweg helemaal in de ban van het verhaal, de personages en de wereld. Ciccarelli doet dit zo ontzettend goed. Je wilt gewoon continu meer en dat is zo fijn.

Daarnaast zijn bepaalde momenten ook heel slim bedacht. De manier hoe Rune met haar heks-zijn omgaat en er alles aan doet om geen littekens te creëren (omdat mensen dan kunnen zien dat ze heks is), maar ook dat we Gideon en Rune’s perspectieven los van elkaar meekrijgen. We zien hun liefde opbloeien, terwijl we weten dat het verboden is en dat ze geen idee van elkaar hebben wie ze echt zijn. Ik vond dit heerlijk om te lezen.

Mijn eerste liefde zal altijd fantasy blijven en met De harteloze jager werd dit maar weer benadrukt. De harteloze jager is een heerlijke YA fantasy waar je zo doorheen vliegt en waar je eigenlijk niet wil dat het verhaal eindigt.

Ciccarelli zet een sterk eerste deel neer en ik kan niet wachten om te zien hoe dit verhaal zich verder ontwikkelt.

Bedankt voor dit recensie-exemplaar uitgeverij Zomer & Keuning en Lees Bol.

Meer recensies van Nienke