Hartverscheurend, waargebeurd verhaal

Nienke | Wegvanboeken Nienke | Wegvanboeken
28 mrt 2021

Dit boek speelt zich af rondom Arnhem, de omgeving waarin ik woon! Die herkenbaarheid was een leuk aspect in dit verder treurig verhaal.

Een kind krijg je voor het leven is een waargebeurd verhaal over een afstandsmoeder die haar eigen zoon niet mag zien en opvoeden. In dit boek voel je het onrecht dat haar is aangedaan. Het verhaal gaat je onder de huid zitten.

In de jaren zestig werd Trudy verliefd en raakte onverwachts zwanger. Haar vriend liet haar in de steek, waardoor ze er alleen voor kwam te staan. In die tijd was een ongehuwde moeder een schande voor de familie en haar moeder steunt Trudy dan ook niet in haar beslissing om het kind te houden. Ze wordt naar een tehuis voor ongehuwde moeders gestuurd om daar te bevallen. Haar zoon wordt na de bevalling meteen van haar weggenomen en daarop volgen een paar jaar waarin ze vecht voor haar kind. Maar uiteindelijk wordt haar zoon in een adoptiegezin geplaatst en zit er niets anders op dan verder te gaan met haar leven. Maar ze kan haar zoon niet zomaar vergeten.

Het boek bevat af en toe te veel herhaling, sommige dingen werden meerdere malen genoemd. Dit was voor het verhaal niet nodig en was echt storend tijdens het lezen.

Een kind krijg je voor het leven is een boek dat je raakt, het is een hartverscheurend, waargebeurd verhaal. Het boek laat zien hoeveel impact het onvrijwillig afstand doen van je kind heeft op de rest van het leven van de moeder.

Check chicklit.nl voor mijn hele recensie!

Meer recensies van Nienke | Wegvanboeken