Duister, gothic en mysterieus

Nienke 27 mei 2023
3.5 sterren.

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het opsturen van dit exemplaar! Alles wat in mijn review staat is volledig mijn eigen mening.

De achterflap sprak mij direct aan, gezien het om een iets duisterder verhaal gaat. Ik ben namelijk de laatste tijd best wel in de mood voor wat duistere verhalen. Dit maakt ‘Het lied van de zee’ dan ook zeker waar. Het is duister, gothic, mysterieus en je hebt geen idee wie of wat je kunt vertrouwen. Er komen spoken in voor, mensen worden vermoord en bloed wordt verspild. Ik vond die actie en de folklore dan ook erg spannend om te lezen.

Het enige waar ik moeite mee had was de eerste helft van het boek. Er was niet bepaald sprake van een plot en ik had geen idee waar de auteur nu precies naartoe wilde. Elk hoofdstuk stond een beetje op zichzelf. Naarmate het einde meer in zicht kwam, begon ik iets meer plot te zien. Het werd meer een geheel. Het verhaal werd duisterder, spannender en de actie nam toe. Pas toen kwam ik echt in het verhaal en achteraf vind ik dat jammer. Ik miste die elementen heel erg in het begin.

Het was een interessant verhaal met erg boeiende folklore, maar ik had helaas toch iets meer verwacht. Desondanks is het een leuk boek om tussendoor te lezen als je in een gothic mood bent.

Meer recensies van Nienke