Verslavend!
Wat ben ik toch ongelooflijk gek op dark academia boeken. Ik kan mezelf er helemaal in verliezen en vind de setting altijd zo fijn. Oude universiteiten zijn altijd zo interessant om te ontdekken en in Nightshade was dat ook echt het geval. Het was heerlijk om rond te zwerven op Sorrowsong University.
Ophelia mag dankzij een beurs aan Sorrowsong University studeren, maar wat niemand weet is dat ze daar met een dubbele agenda is. Vier jaar geleden zijn haar ouders omgekomen bij een mysterieus helikopterongeluk en het is haar doel om de waarheid boven tafel te krijgen en wraak te nemen. Wanneer ze in aanraking komt met Alex, de zoon van haar hoofdverdachte, verandert alles voor haar. Ze krijgt last van een stalker en had nooit verwacht dat Alex haar bondgenoot zou worden. Lukt het haar nog om wraak te nemen?
Dit verhaal leest echt als een trein. Het fijne is dat het verhaal mysterieus blijft, waardoor je wel door wilt lezen. Je wilt namelijk ontdekken wie de stalker is en wie er verantwoordelijk zijn voor het helikopterongeluk. Daarnaast bloeit langzaamaan de liefde tussen Ophelia en Alex op en dit gaat met het nodige geplaag, wat ik fantastisch vond! Hun liefde voor kruiswoordpuzzels en hun manier van communiceren vond ik zo ontzettend schattig.
Als er iets is waar ik voor zwicht, dan zijn het wel mannen die compleet in de ban zijn van hun vrouwen en Alex is daar eentje van. Ik vond zijn omgang met Ophelia zo teder om te lezen, maar op bepaalde momenten ook zo ontzettend geestig. Hun gekibbel is echt fantastisch en heeft Woods zo leuk neergezet. Het is zo leuk om het verhaal vanuit twee perspectieven mee te maken. Dit creƫert echt een fijne dimensie.
Daarnaast vond ik de spanning ook erg goed gedaan. Ik wilde maar verder lezen en alles ontdekken. Vielen de kwartjes voor mij eerder dan toen het aan het licht kwam? Ja. Is dat erg? Nee, vind ik niet. Ik vond de uitwerking goed en genoot alsnog van de manier waarop Woods het verhaal uitwerkte. Ook de manier hoe Woods alles zo beeldend beschrijft is erg indrukwekkend gedaan. Ik waande me echt op de campus en in Schotland.
Al met al heb ik echt genoten van dit verhaal en ik kan niet wachten op het vervolg, want dat einde is echt illegaal.
Echt een aanrader voor mensen die houden van een academische en donkere setting met een romance subplot. Houd er wel rekening mee dat er zwaardere thema's aan bod komen, zoals depressie, overlijden en mentale problemen.
Enorm bedankt voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening, uitgeverij Zomer & Keuning!