Een goed verhaal, maar erg lastig in elkaar gezet.
Als er iets is waar mijn hart sneller van gaat kloppen dan zijn het wel fantasyboeken. Een grote bonus als het boek er ook nog prachtig uitziet, zoals deze editie van When the moon hatched!
Om direct met de deur in huis te vallen: het koste me heel veel moeite om door het begin van dit boek heen te komen. Het verhaal begint erg traag en ik had wat moeite met het hoofdpersonage. Haar reacties en houding kon ik niet altijd waarderen. Dit werd wel beter naarmate het boek vorderde. Kaan daarentegen vond ik wel echt een heel leuk en fijn personage.
De elementen van het verhaal vond ik erg interessant en ik vond de dagboekfragmenten ook erg intrigerend. Deze fragmenten hielden mij echt bezig en ik vond het mysterieuze element ervan zeer goed gedaan. De wereld is ook erg indrukwekkend in elkaar gezet en het was dan ook een avontuur om alles te ontdekken.
De schrijfstijl vond ik soms iets te veel van het goede. Ik begrijp dat sommige mensen het als poëtisch ervaren, maar helaas vond ik het vaak een beetje veel woorden gebruiken en weinig zeggen. Het verhaal zit goed in elkaar en dat maakte ook dat ik door wilde lezen, maar de schrijfstijl stootte mij een beetje af. Het doel van het verhaal zit te veel onder moeilijke lagen verstopt.
Ik hoop dat deel 2 een beetje duidelijker is en dat het woordenboek achterwege gelaten wordt. Het is namelijk echt geen slecht verhaal, maar de auteur maakte het op bepaalde momenten erg ingewikkeld voor mijn gevoel. Dit boek is dan ook niet een aanrader als je net begint met fantasy, want het is op bepaalde momenten vrij pittig om te lezen.
Enorm bedankt voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening, SVM Publishing!