Een must voor de feestdagen!
Wanneer Mireille een nieuw boek aankondigt, is mijn dag altijd direct gemaakt. Fan zijn is dan ook echt een understatement, want ik vind Mireille's boeken echt meer dan geweldig. Ze toveren een lach op mijn gezicht en ik geniet zo enorm van alles wat er uit Mireille haar hoofd komt. Echt het ultieme geluksmoment.
Chris en Kiki haten kerst is wederom weer een topboek van Mireille's hand. Het is humoristisch, warm, knus en met herkenbare elementen. Ik heb me zo enorm vermaakt met dit boek en vond het zo jammer dat het verhaal alweer uit was. Elke dag keek ik weer enorm uit naar mijn moment om te lezen, want ik was echt verslaafd.
Mireille's manier van schrijven is zo toegankelijk en zo op en top Nederlands. Het is zo fijn om alle herkenbare elementen uit onze cultuur en taal te lezen. Het voelt echt als thuiskomen. Echt iets om trots op te zijn in ons koude kikkerlandje.
Daarnaast vond ik het erg herkenbaar om over de familiebanden te lezen en over de verwachtingen die familieleden kunnen hebben. Ik heb tegen het einde van het verhaal hier ook echt even om gehuild, want Kiki's gevoelens en worstelingen kwamen echt even binnen. Mireille heeft dit zo knap neergezet en ik kan alleen maar mijn lof hiervoor uitspreken.
De personages zijn erg leuk en goed uitgewerkt. Het contrast tussen Chris en Kiki werkt erg goed, vond ik. Chris komt op het eerste gezicht als een nette, rustige man over en Kiki is kleurrijk en niet op haar mondje gevallen. Ze vullen elkaar perfect aan en het is mooi om hun groei te zien. Het is gewoon erg verfrissend om over een gezonde relatie te lezen. Over twee partners die elkaar steunen. Mireille heeft dit echt perfect weergegeven.
Chris en Kiki haten kerst is een heerlijk feelgoodverhaal dat zeker niet kan ontbreken tijdens de feestdagen. Je gaat geheid giechelen en veel plezier beleven.
Enorm bedankt voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening, uitgeverij Boekerij!