Intrigerend, duister en sexy!

Nienke 01 september 2025
Voordat ik aan dit boek ben begonnen, zei ik al: ik ga dit boek mijn hele persoonlijkheid maken en dat is gelukt, want ik ben oprecht heel erg onder de indruk van Silvercloak.

Dit boek is een soort Harry Potter ontmoet rivaliserende bendes. Magie in dit verhaal is gekoppeld aan genot en pijn. Is je magische voorraad leeg? Dan kunnen dingen die jou genot of pijn geven je voorraad weer aanvullen.

Saffron is een magische detective, werkzaam voor de Silvercloaks. Maar wat niemand weet is dat spreuken geen effect hebben op Saffron. Hierdoor is zij de perfecte kandidaat om undercover te gaan bij de gevaarlijke Bloodmoons. Een klein detail: jaren geleden hebben de Bloodmoons haar ouders vermoord, dus voor Saffron is het nu tijd om het hen betaald te zetten.

Dit verhaal hield mij zo enorm vast, want het zit vol met actie, plotwendingen, geniale magiesystemen en intrigerende personages. Ik vond de wereldopbouw zo goed gedaan en was erg onder de indruk van alle lore die dit verhaal bevat. Het feit dat de meeste, al dan niet alle, personages queer zijn, is zo ontzettend verhelderend. Het is dus een queerwereld waar beide personages biseksueel zijn.

Ik vond Saffron en Levan beide intrigerende personages. Ik denk dat ik meer een klik had met Levan, puur omdat ik hem niet volledig kon doorgronden. Ik vond zijn ambivalente status enorm interessant en vond hem ook erg goed neergezet. Hij zorgde zeker voor nog een paar verrassingen in het verhaal.

Saffron vond ik persoonlijk iets jonger over overkomen. Ze hoort 26/27 jaar te zijn, maar kwam op bepaalde momenten veel jonger over. Desondanks vond ik haar complexiteit goed gedaan; de manier hoe er met trauma en verdriet om gegaan wordt.

Lijkt het af en toe iets te veel op Harry Potter? Ja. Doet dit af aan het verhaal? Nee. Ik vond dat Steven op een creatieve en nieuwe manier omgaat met het tovenaarsaspect. Er worden nieuwe elementen aan magie toegevoegd en het is interessant om te zien welke kanten je er mee op kan. Daarnaast blijft het magie concept ook gewoon erg intrigerend, dus ik vind het altijd leuk om er weer nieuwe verhalen over te lezen.

Silvercloak is een intrigerend, duister en sexy romantasy verhaal. Het zit vol bedrog, keuzes maken, wraak en liefde (in welke vorm dan ook).

Enorm bedankt voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening, Xander Uitgevers!

Meer recensies van Nienke